Wat is epoxy plamuur?

 

Epoxy werd in het verleden alleen gebruikt voor kunst, maar tegenwoordig wordt het nog voor veel meer dingen gebruikt. Epoxy is namelijk ontzettend sterk en kan heel breed ingezet worden voor verschillende toepassingen. Epoxy laat namelijk geen water door en is behoorlijk slijtvast. Epoxy wordt ook steeds vaker gebruikt als vloer en dit zie je vooral terug bij bedrijfspanden. Dit komt doordat een epoxyvloer ontzettend sterk is en ook veel gewicht kan houden. Op het gebied van epoxy is er veel mogelijk en kun je zelfs epoxy plamuur op het internet bestellen. Epoxy plamuur kan heel erg handig zijn voor verschillende branches en deze plamuur is een stuk beter dan andere soorten plamuur. Wil jij weten wat het precies is? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er echt alles over te weten komt.

 

Epoxy plamuur

Epoxy plamuur is een krimpvrije plamuur en wordt gemaakt op basis van twee componenten epoxyhars. Deze soort plamuur is goed schuurbaar en heeft ook een hele korte uithardingstijd. Het is zeer geschikt voor het vullen en lijmen van hout, metaal, schuim en andere dingen. Daarnaast is epoxy plamuur zeer goed bestand tegen zout en zoet water, oliën en vetten. Dit is ook de reden waarom epoxy plamuur heel veel gebruikt wordt in de jachtbouw. Soms worden op grote schepen meer dan honderd kilo epoxy plamuur gebruikt en dat is niet zonder reden. Het heeft namelijk een heel licht gewicht en het heeft ook een lange levensduur.

 

Professionele bedrijven werken regelmatig met epoxy plamuur voor het opvullen van gaten en deuken. Je kunt op deze manier makkelijk wat opvullen en het hard ook nog eens heel snel uit. Hierbij is het wel van belang dat de plamuur goed geschuurd wordt, zodat het er ook weer strak uitziet. Ook voor thuis kun je epoxy plamuur prima gebruiken en wordt dit ook veel gedaan.

Giethars kopen

Wil jij je eigen kunstwerken maken met epoxy? Dan is dit ook mogelijk en kun je de mooiste dingen maken met giethars. Giethars kopen kan eenvoudig op het internet en er zijn veel aanbieders die het aanbieden. Als je giethars koopt, is het wel van belang dat je kijkt of je het direct kunt gebruiken of dat je het eerst moet mengen. Op de website van de aanbieder staat vaak precies hoe het werkt en hoe je het moet gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld jouw tafelblad een stuk mooier maken met epoxy giethars.