Waarom zijn de juiste eiwitten van cruciaal belang?

Beweging is goed voor de gezondheid, maar welke sport kun je het beste kiezen? Er zijn veel verschillende soorten sporten, dus het kan lastig zijn om te beslissen wat je wilt gaan doen. Echter kiezen steeds meer mensen voor fitness, en dat is niet zonder reden. Het zorgt er namelijk voor dat je fit en gezond blijft. Als je denkt aan een actieve levensstijl, is het belangrijk om niet alleen aan je lichaam, maar ook aan je geest te denken. Sporten is een geweldige manier om je lichaam in shape te houden, maar het kan ook helpen je geest helder en scherp te houden. Helaas is het voor sommige mensen moeilijk om de tijd en energie te vinden om naar de gym of een andere sportclub te gaan. Daarom is het belangrijk om creatief te zijn en activiteiten in je dagelijkse routine op te nemen die bij jouw levensstijl passen. Denk bijvoorbeeld aan het binnenkrijgen van de juiste eiwitten. In deze blog bespreken we waarom eiwitten zo belangrijk zijn, en waarom lactosevrij eiwitpoeder steeds meer wordt gebruikt. 

Waarom zijn eiwitten zo belangrijk?

Als je regelmatig sport, is het belangrijk om voldoende eiwitten binnen te krijgen. Eiwitten zijn namelijk de bouwstenen van onze spieren. Naast het feit dat je spieren groter en sterker worden door het binnenkrijgen van voldoende eiwitten, helpen ze ook bij het herstel ervan. Hoe meer eiwitten je dus binnenkrijgt, hoe sneller je spieren kunnen herstellen. Er zijn ook veel plantaardige bronnen van eiwitten die net zo goed werken. Denk bijvoorbeeld aan noten, peulvruchten, quinoa en amandelmelk. Steeds vaker wordt er gebruik gemaakt van lactosevrij eiwitpoeder, maar waarom eigenlijk?

Lactosevrij eiwitpoeder de perfecte uitkomst

Lactosevrij eiwitpoeder is een erg populair supplement onder sporters en bodybuilders. Het is een goede bron van eiwitten, vitamines en mineralen, maar bevat geen lactose. Lactose is een type suiker dat in melk voorkomt. Sommige mensen kunnen lactose niet verteren en krijgen dan last van buikpijn, diarree of winderigheid. Eiwitpoeder zonder lactose is dus ideaal voor hen. Maak de beste lactosevrije eiwitshakes met de lactosevrije eiwitpoeder van House of Nutrition. 

Langzame eiwitten voor het slapen gaan

Langzame eiwitten zijn essentieel voor het herstel van spieren na jouw training. Het is belangrijk om langzame eiwitten te eten voordat je gaat slapen, omdat dit helpt je spieren te herstellen tijdens de slaap. Een grote portie vis of kip, volkoren pasta of rijst, quinoa of bonen zijn allemaal goede opties voordat je gaat slapen. Echter hebben sporters niet altijd de tijd om deze gerechten te maken. Langzame eiwitten van House of Nutrition kunnen dan uitkomst bieden.