Op avontuur met een elektrische fiets

Er zijn ontzettend veel fietspaden in Nederland die nog niet ontdekt zijn en die wel heel leuk zijn om te fietsen. Met een elektrische fiets is het net allemaal wat aangenamer om langere afstanden te fietsen, maar ook als je graag de ondersteuning erbij wil. Een elektrische fiets combineert namelijk jouw eigen krijgt met de kracht van een elektromotor. Deze motor kan ondersteunen tot maar liefst 25 km/h. Dat fijne duwtje in de rug komt uit de accu, die zich in het frame van de fiets van bevinden, op de achterdrager of in het voorwiel. Een elektrische fiets heeft ook een prettig schermpje voorop, zodat je precies weet je hard je fietst, hoe veel batterij de accu nog heeft en je kan vaak je lamp ermee bedienen.

Welke fiets past bij jou?

De elektrische fiets met de middenmotor is een krachtige fiets. Via de trappers drijft de middenmotor het achterwiel aan. Dat voelt net even wat natuurlijker aan dan bij een achterwielmotor. Deze is namelijk wat minder gangbaar, maar geeft alsnog een prettige duw in de rug. Deze motor heeft wel bijna altijd een kwetsbare derailleur in plaats van een minder onderhoudsgevoelige naafversnelling. Wanneer je kiest voor een voorwielmotor, zal je merken dat deze fietsen behoren tot het goedkopere segment. Voor normaal gebruik en dagelijkse ritjes is een voorwielmotor prima, maar wanneer je in de heuvels gaat rijden en die mooie onontdekte fietspaden gaat rijden, kan je beter voor een elektrische fiets middenmotor kiezen.

Fietsen door de Veluwe

Er zijn prachtige paden door de Veluwe speciaal voor fietsers. Je hebt hier een enorme diversiteit, want je kan trappen door de bossen, langs heidevelden, vennetjes en stuwwallen waarbij je de grootste natuur ontdekt en je oog op ieder detail valt. Je kan heerlijk picknicken op sommige plekken en even helemaal tot rust komen.

Met je elektrische fiets door deze prachtige bossen fietsen is nu eenmaal geweldig. Maar wat is er nog meer zo geweldig aan een elektrische fiets? Door de elektrische ondersteuning word je door dit heuvelachtige gebied geleidt en voorkom je een hele hoop zweet. Je bespaart ook een hoop op benzine of OV kaartjes, die alsmaar duurder worden. Het is hartstikke goed voor het milieu en doordat je zelf ook nog aan het trappen bent op de fiets, is het ook nog eens super gezond. Je hoeft je ondersteuning natuurlijk niet op maximaal te zetten, waardoor je accu ook veel langer mee gaat. Kortom, Je bent super goed bezig met een elektrische fiets!