Maak er een onvergetelijk weekendje weg van

Een weekendje weg en even de zorgen van elke dag vergeten, het moet af en toe wel eens kunnen. Je werkt hard en veel, je hebt tal van sociale verplichtingen en de kinderen vragen veel van je aandacht. Zelfs als je agenda een dagje leeg is, ben je er vaak nog niet aan toe om eens een momentje voor jezelf te nemen en echt te genieten. Nee, ook dan moeten er boodschappen gedaan worden, liggen de was en de strijk op je te wachten en moeten de kinderen op hun afspraken raken. Een weekendje weg is in die gevallen de ideale manier om even aan de sleur van elke dag te ontsnappen. Het ontspannen gevoel dat op je wacht, geeft je terug de energie om er daarna weer voluit tegenaan te kunnen gaan.

Waar gaan jullie naartoe?

De eerste vraag om even bij stil te staan, is waar jullie het welverdiende vrije weekendje willen doorbrengen. Enkele dagen lekker uitwaaien aan zee? Genieten van de natuur in de Ardennen? Een nieuwe stad gaan ontdekken? Een culinaire uitstap maken? Een weekendje wellness? Ook in België heb je zoveel moois te ontdekken dat het nog moeilijk kiezen zal worden. Niets belet jullie natuurlijk om meerdere weekendjes weg te plannen.
Een andere omgeving is tevens de perfecte manier om hele slechte gewoontes (zoals drugsgebruik of binge drinking) te doorbreken. Omdat je ergens anders bent en door andere mensen omringd bent, is het makkelijker om bepaalde patronen te doorbreken.

Waar willen jullie logeren?

Ook niet onbelangrijk is de vraag waar jullie gaan logeren. De voorkeur zal bij iedereen anders liggen en hangt natuurlijk ook wel deels af van de bestemming die jullie voor ogen hebben. Een gezellige chalet in de Ardennen, een leuk en hip hotelletje in die mooie stad of zo'n typisch vissershuisje aan zee, het is allemaal het overwegen waard. Of wil je liever het avontuur opzoeken en er met de tent op uit trekken?

Welke activiteiten staan op het lijstje?

Om even helemaal te kunnen ontspannen en de zorgen van elke dag te kunnen vergeten, mogen leuke activiteiten natuurlijk niet op de planning van jullie weekendje weg ontbreken. Welke activiteiten jullie kiezen, is heel persoonlijk en vaak is het ook zoeken naar een gulden middenweg zodat er voor elk wat wils voorhanden is. Als het maar de gedachten kan verzetten en even de sleur kan doorbreken die je in alle dagelijkse stress ervaart, is het al meer dan geslaagd. Hou dus zeker vooraf al even een bijeenkomst om dit te bespreken en de leukste activiteiten uit te kiezen.