Je financiën op orde krijgen

Er is veel in het leven om op orde te krijgen. Je zult van tijd tot tijd moeten denken aan het omgooien van bepaalde zaken om er weer grip op te krijgen en het kan zijn dat dat nu nodig is. Daar willen we je dan ook al te graag mee helpen en dit gaan we ook zeker doen, deze keer op het gebied van financiën. We vertellen je namelijk in deze blog over het op orde krijgen van je financiën. Voor veel mensen klinkt dit heel moeilijk en soms zelfs een beetje angstaanjagend, maar dat is echt niet zo, kunnen we je verzekeren. Helemaal na het lezen van deze blog voelt het niet meer eng aan voor je. Nee, je weet precies wat je allemaal kunt doen om eens een grote APK te krijgen op het gebied van financiën. Klaar om naar de garage te gaan? Laten we dan maar snel starten.

Hypotheek

De meeste mensen hebben wel een hypotheek. De hoogte van deze hypotheek varieert natuurlijk enorm, maar gemiddeld is een hypotheek in Nederland zo’n €400.000. De hypotheekrente die hierbij hoort, is natuurlijk ook van belang. Je kunt bijvoorbeeld kijken naar hypotheekrente.nl, de financieringsruimte en de leenvoorwaarden om te kijken naar de hypotheek die jij maximaal op je kunt nemen. Denk hier eens goed aan en bereken van tijd tot tijd ook eens je maximale hypotheek. Het kan je enig inzicht in de financiële situatie op de woningmarkt geven en daarmee ook op jouw financiële situatie. Is het handig om een huis te verkopen of aankopen tegen de actuele hypotheekrente? Allemaal het overwegen waard.

Pensioen

Als je voor een werkgever werkt, dan word je pensioen helemaal geregeld. Je hebt niet zoveel om je druk over te maken en je kunt lekker achterover leunen. Toch? Nou, niet helemaal. Zo is er ook genoeg om zelf te regelen. Je kunt los hiervan nog een eigen pensioen opbouwen en als je normale pensioen niet zo super hoog is, raden we je dit ook zeker aan. Het is misschien het overwegen waard om, afhankelijk van de huidige stand van de markt, wat geld te gaan investeren in indexfondsen, commodities, vreemde valuta en ga zo maar door. Dit kan ook eventueel d.m.v. DCA. 

Spaargeld

Sparen? Denk even twee keer na. Kijk goed naar de rente en de voorwaarden om erachter te komen of dit de moeite waard is, houd jezelf niet voor de gek.