Horeca apparatuur dat niet mag ontbreken in elk restaurant

Keukenapparatuur is in elk restaurant onmisbaar. Het is logisch dat je voor een goed draaiend restaurant keukenapparatuur nodig zult hebben voor opslag, koken en schoonmaken. Hoe uitgebreider je menu is, hoe meer apparatuur je nodig hebt. Door te begrijpen welke restaurantapparatuur je nodig hebt om te slagen, kun je een keuken bouwen waarmee je efficiënt kunt werken terwijl je jouw bedrijf laat groeien. Onderstaand vind je meer informatie over de belangrijkste horeca apparatuur.

Goede koelingsapparatuur

Het kopen van de juiste commerciële koelkast is een noodzaak om een restaurant te runnen. Goede freezers heb je niet alleen nodig om voedsel te bewaren, maar ook voor het behoud van de versheid ervan. Algemene koelapparatuur omvat barkoelkasten en freezers. Er zijn verschillende merken, stijlen en maten van koelapparatuur. Kies er dus altijd één die het beste past bij de behoeften van jouw commerciële keuken. Bij het kiezen van koelingsapparatuur let je op de hoeveelheid voedsel die je in voorraad wilt houden, het aantal mensen dat je dagelijks bedient, de grootte van de keuken en de inrichting. Een restaurant met een buffet heeft bijvoorbeeld een walk-in koelkast nodig, terwijl een kleine bakkerij voldoende heeft aan een kleine staande koelkast.

Kookapparatuur

Elk restaurant heeft zijn eigen eisen, en het kiezen van een oven op basis van de menukaart is cruciaal. De oven zal in staat moeten zijn om verschillende taken uit te kunnen voeren, van het verwarmen van een eenvoudige soep voor jouw klant tot het creëren van verschillende delicatessen. Een keuken die niet goed is ingericht kan in drukke situaties moeilijk te gebruiken zijn. Het kan al snel chaotisch worden en wachttijden verlengen. De typische lay-out voor een keuken omvat ovens, fornuizen of kachels. Voedsel koken kan in de vorm van bakken, braden, sauteren, grillen, stomen en meer. Hiervoor is de juiste kookapparatuur nodig.

Keukengerei

Natuurlijk moet je het eten dat je hebt ook daadwerkelijk bereiden. En daarvoor heb je messen, opscheplepels, lepels, potten, pannen, messen etc. nodig. Afhankelijk van de grootte van jouw keuken en het aantal personen dat je wilt bedienen, moet je vervolgens beslissen hoeveel je van alles nodig zult hebben. De grootte zal ook afhangen van wat je van plan bent regelmatig te serveren aan jouw klanten. Een trage keuken leidt tot ontevreden klanten en gestrest personeel. Het is altijd belangrijk dat je de juiste keukenapparatuur koopt!