Het claimen van letselschade: Wie is erbij betrokken en wat kunt u verwachten?

Als u gewond bent geraakt door de nalatigheid van iemand anders, vraagt u zich misschien af hoe u letselschade vergoeding kunt eisen. Dit proces kan ingewikkeld zijn en er zijn verschillende partijen bij betrokken. Hier volgt een overzicht van wat u kunt verwachten bij het claimen van schade door letselschade.

Claimen van letselschade in stappen – het proces 

De eerste stap is contact opnemen met een letselschade advocaat. Zij zullen uw zaak beoordelen en u adviseren over de beste handelwijze. Als zij denken dat u een sterke zaak hebt, zullen zij uw zaak aannemen op een no win, no fee basis.

De volgende stap is het verzamelen van bewijsmateriaal. Dit omvat alle medische dossiers, getuigenverklaringen en foto's of video's van het ongeval. Uw advocaat zal dit bewijs gebruiken om een sterke zaak op te bouwen tegen de nalatige partij.

Zodra uw advocaat genoeg bewijsmateriaal heeft verzameld, zal hij een eisbrief sturen naar de nalatige partij. Deze brief vermeldt het bedrag van de schade die u eist en geeft de nalatige partij een deadline om te reageren. Als de nalatige partij niet reageert of niet instemt met de betaling van het gevorderde schadebedrag, zal uw advocaat namens u een rechtszaak aanspannen.

De rechtszaak komt voor de rechter, en een rechter zal uiteindelijk beslissen hoeveel schade de nalatige partij u verschuldigd is. Als u de rechtszaak wint, is de nalatige partij verantwoordelijk voor het betalen van de kosten van uw advocaat en andere kosten in verband met de zaak. 

Wat kan ik verwachten aan geclaimde kosten?

U hebt recht op schadevergoeding als u gewond bent geraakt door de nalatigheid van iemand anders na betrokken te zijn geweest bij een ongeval. Het uiteindelijke schikkingsbedrag is gebaseerd op allerlei unieke individuele omstandigheden, daarom moet uw zaak zorgvuldig worden behandeld. Keiharde bedragen kunnen niet op voorhand worden beloofd. Dit komt omdat een deskundige de zaak zorgvuldig moet onderzoeken alvorens verder te gaan. Vervolgens zal uw persoonlijke advocaat het precieze schadebedrag bepalen en de claim voorleggen aan de verantwoordelijke derde. Wij adviseren altijd om een letselschadespecialist in te schakelen omdat deze weet welke kosten voor vergoeding in aanmerking komen. De verantwoordelijke partij betaalt de kosten van uw letselschade advocaat. Wij kunnen u dus gratis bijstaan.
 

We hopen dat u na het lezen van de ze blog meer op de hoogte bent over het claimen van letselschade. Het hoeft geen ingewikkeld proces te zijn, zolang u de aangegeven stappen blijft volgen en de juiste bemiddelaar kiest voor uw zaak.