Genieten in Afrika

Denk je er ook over om op vakantie naar Afrika te gaan. Zeker na alle corona maatregelen van de afgelopen tijd is dit misschien wel het perfecte moment. Het vliegen is weer volledig opgeschaald en iedereen kan overal ter wereld komen. De big 5 is momenteel ook nog in het wild te spotten. Iets waarvan we helaas niet zeker kunnen zeggen hoelang dit nog het geval is. Kijk dus snel nog voor een vlucht deze kant op.  

Ghana

Een prachtig land in Afrika is natuurlijk Ghana. Gelegen in het westen van Afrika met als hoofdstad Accra. Dit is gelegen aan de Golf van Guinee waardoor de keuken ook veel vis gerechten bevat. Ook ligt hier het Cape Coast Castle, dit gigantische witte kasteel werd vroeger gebruikt door de slavendrijvers. Hier wachtte de slaven 2 tot 12 weken in erbarmelijke omstandigheden tot ze werden opgehaald. Gelukkig is dit tegenwoordig niet meer het geval maar dit is nog steeds de grootste toeristische plek van Ghana. Hier worden tours gegeven om mensen bewust te maken van alle gruwelen die zich er hebben afgespeeld. Door deze geschiedenis in takt te houden zorgen we ervoor dat dit zich niet herhaald. Een andere toeristische trekpleister is de Kejetia Markt. Dit is niet zoals je zondagse markt in Nederland maar een kleurrijke plek waar het lijkt of heel Ghana naar toe komt. Met ruim 11.000 stalletjes ziet het eruit als een volledige stad. Een andere bekende plek is natuurlijk Jamestown. Dit is een community die is opgericht in de 17e eeuw. Dit is één van de armere buurten in Ghana maar geeft wel een mooi beeld hoe het land is geëvolueerd. Vergeet niet voordat u op vakantie gaat te kijken naar welke vaccinaties voor ghana je nodig hebt.

Tanzania

Een ander prachtig land in Afrika is Tanzania. Gelegen aan de oost kust is dit land wel één van de meest idyllische plekken op de wereld. Zo is dit het land om een safari te boeken. Hier zijn nog olifanten, nijlpaarden, chimpansees en nog veel meer diersoorten in het wild te zien. De stranden zijn er wit en het water lichtblauw. Zo kan je bijvoorbeeld een trip maken Mt Kilimanjaro op. Dit is de hoogste piek van Afrika en zelfs ’s-Werelds grootste zelfstandig staande berg. Dit prachtige wonder heeft eeuwige sneeuw, iets wat ongekend is in afrika. Natuurlijk heb je hier ook Inentingen voor tanzania nodig  voordat je het vliegtuig in stapt. Zo weet je zeker dat je veilig op reis gaat en geen exotische ziektes met zich mee neemt.