Financial lease is een goede optie voor zakelijk leasen

Ben je ZZP'er of startende ondernemer en heb je een auto nodig? Dan zul je tegen het volgende probleem aanlopen: je kunt (nog) geen lening krijgen om een auto aan te schaffen en bij veel leasemaatschappijen kun je niet terecht voor een auto. Deze leasemaatschappijen willen jaarstukken zien en bewijs van inkomen. Dat is niet te doen als je net aan het starten bent en als ZZP'er kunnen je inkomsten per maand flink uiteen lopen. Hoe kom je dan wel aan die auto? Door eens te kijken naar de mogelijkheden op het gebied van financial lease. Je kunt met financial lease veel eerder een auto voor de deur hebben dan je zou verwachten.

Hoe zit het met financial lease?

Bij financial lease gaat het, in veel gevallen, om een gebruikte auto. Deze auto is meer dan prima in orde en je kunt er echt weer jaren mee vooruit. Het grote voordeel is dat de aankoopkosten voor een gebruikte auto een stuk lager zijn dan die van een nieuwe auto. En dat merk je in het maandbedrag. Daarbij ben je met financial lease zelf de eigenaar van de auto, je moet alleen zorgen dat je de maandelijkse (vooraf afgesproken) termijnen op tijd betaalt. Ook moet je met financial lease zelf zorgen voor het onderhoud, de verzekeringen en de wegenbelasting. Aan het eind van de financial lease periode is de auto helemaal van jou.

Geen zorgen over investeren

Natuurlijk is dit een heel fijne manier van het kopen van een auto, want dat doe je uiteindelijk wel met financial lease. Een lease auto zakelijk via deze constructie is in feite een huurkoop-overeenkomst. Je hoeft geen groot bedrag in te leggen om in de auto te mogen rijden en je hoeft je ook geen zorgen te maken over te hoge maandlasten. Sterker nog, je kunt vooraf ingeven hoeveel geld jij maandelijks te besteden hebt en daar kun je, online, een auto bij zoeken.

Toch liever een nieuwe auto of een bedrijfsbusje?

Ook dat kan! Jij geeft aan wat je wilt en er wordt naar jouw perfecte auto of busje gezocht voor de prijs die jij wilt en kunt betalen per maand. Zo kun je zonder zorgen al je afspraken nalopen, of liever rijden, en heb je geen verdere zorgen. Een eigen auto is wel zo fijn, deze geeft je meer vrijheid en je kunt erop vertrouwen dat deze het doet en voor je klaar staat. Jij haalt nu écht die opdrachten binnen!