Enkele handige tips om de waarde van je huis te verhogen

Wie een huis koopt, is in eerste instantie vaak beperkt in de keuze, omwille van de huidige aankoopprijzen van huizen. Huizen kosten heel wat geld en zeker aan het begin van je loopbaan is het geen evidentie om een hoge hypotheek te kunnen afsluiten. Een goedkoper huis kopen om te starten en na verloop van tijd de nodige verbouwingen uitvoeren en verbeteringen aanbrengen, is een prima manier om de originele waarde van je huis een groot stuk te verhogen. Het laat zelfs overwaarde huis opnemen voor tweede huis toe, en dat alleen al is goed nieuws.

Een mooie tuin doet wonderen

Een prima en veelgebruikte manier om de waarde van je huis te verhogen, is een grondige opknapbeurt van je tuin. Mensen zijn best bereid om hiervoor bij de aankoop van een huis een meerprijs te betalen. Genieten in eigen tuin is de laatste jaren erg populair geworden en de inrichting van de tuin mag om die reden net dat ietsje meer zijn. Een mooi aangelegd gazon, een bloemenperkje hier en daar en een zongericht terras bijvoorbeeld, geven je tuin al onmiddellijk een grote meerwaarde waar je bij een eventuele verkoop alleen maar voordeel mee kunt doen.

De badkamer zorgt voor maximaal wooncomfort

De tijd dat de badkamer enkel en alleen een functioneel doel diende, ligt al geruime tijd achter ons. Het is een ruimte geworden waarin comfort, rust en ontspanning centraal staan. Een inloopdouche waarin je alle ruimte hebt en een riant bad mogen hierin alvast niet ontbreken. Het mag dan wel even een flinke investering zijn om je badkamer onder handen te nemen, het uiteindelijke resultaat zal je al snel weten te overtuigen. Heb je hiervoor niet meteen de financiële middelen ter beschikking, dan biedt een vrijblijvend hypotheekgesprek bij Univé de oplossing.

De keuken wordt een steeds belangrijkere ruimte

Naast de badkamer heeft ook de keuken de laatste jaren steeds meer aan belang ingewonnen. Het is de ruimte waar je, naast het koken natuurlijk, tijd maakt voor kostbare momenten samen met het hele gezin. Wist je trouwens dat veel belangrijke gesprekken in gezinsverband hier plaatsvinden? Om die reden is een renovatie dan ook een prima manier om de waarde van je huis te verhogen, waar jij opnieuw alleen maar voordeel mee kunt doen als je ooit zou beslissen om je huis te verkopen.