Een nieuwe auto aanschaffen

Een nieuwe auto kan erg fijn zijn om aan te schaffen. Vaak kopen mensen alleen een nieuwe auto wanneer de huidige auto te veel mankementen heeft. In principe bepaal je zelf wanneer je een nieuwe auto wilt, maar soms kan het voordeliger zijn om verder te rijden in een nieuwe, of andere bijvoorbeeld tweedehands auto. De financiering auto kan voor veel mensen best een grote hap zijn, maar als je het eenmaal hebt gedaan zul je zien hoe fijn het is. Je kunt naast de dealer ook via andere kanalen aan een auto komen. Op internet zijn talloze betrouwbare websites waar je rustig kunt kijken en een afspraak kunt maken om te komen kijken. Ook biedt het je de mogelijkheid om te zoeken naar de hoogste kortingen. Alleen moet je wel weten dat de merkdealers vaak aan de service en leveringsvoorwaarden voldoen en aan de eisen die de autofabrikant heeft opgesteld. 

Hoeveel geld kan ik lenen?

Hoeveel geld je kan lening berekenen hangt voornamelijk af van je inkomen, je moet het natuurlijk wel terug kunnen betalen zonder dat je in de financiële problemen terecht komt. Als je bijvoorbeeld een auto wilt kopen is het handig om van te voren na te denken over een budget. Je moet het maandelijks terug betalen en vaak komt er ook nog een rente bovenop. Dit is allemaal van te voren vastgesteld en afgesproken, je zult dus nooit voor verrassingen komen te staan. Wanneer je dus gaat kijken naar het aanschaffen van een auto is een proefrit ook altijd handig om te maken zodat je weet waar je aan begint. Bij een proefrit ga je over verschillende wegen heen rijden zodat je precies weet waar je aan toe bent en wat je te wachten staat. Maar ook factoren zoals het comfort, besturing en hoeveel ruimte je hebt kunnen een groot verschil maken. 

Probeer altijd te onderhandelen

Bij de aanschaf van een auto ben je meestal wel in de positie om te kunnen onderhandelen. Zeker wanneer het gaat om een tweedehands auto of wanneer je je auto gaat inruilen kun je onderhandelen naar een goede korting. Naast de gehele aanschaf valt er vaak ook te onderhandelen over extra accessoires. Vaak kun je deze voor weinig of soms gratis op de kop tikken. Dit is altijd mooi meegenomen. Ook is het handig om te vragen naar punten zoals de leveringsvoorwaarden en eventuele garanties. Als je een tweedehands auto koopt is er vaak geen of weinig garantie, maar als je naar een dealer gaat is dit vaak inbegrepen.