Dankbaarheid uiten doe je zo

Als iemand wel eens wat voor je doet, dan mag je daar best dankbaar voor zijn. In wat voor soort verband dat ook is, je moet er diegene dankbaar om zijn. Of het nu een vriend of vriendin is, je partner, een familielid, een collega, een werknemer van je eigen bedrijf en ga zo maar door; dat maakt niet uit. Ook als het de normaalste zaak van jullie wereld is op dat gebied, is het goed om af en toe te laten weten dat je diegene enorm dankbaar bent. Je kunt dit echter op vele manieren doen en dat je hier een beetje moeite mee hebt, is helemaal niet gek. Dat is echter geen reden om er helemaal niets mee te doen. Nee, het is een reden om deze blog te lezen en erachter te komen hoe je dat wél moet doen. Kom, dan gaan we snel van start om dat te laten zien.

Klein gebaar

Allereerst een klein gebaar. Een klein gebaar is wat ons betreft de beste manier om te laten zien dat je het waardeert wat iemand voor je doet. Dat is goed, aangezien je een kleine belichaming van je dankbaarheid geeft aan iemand. Denk hierbij bijvoorbeeld aan chocolade bezorgen. Heeft die ene collega je heel fijn geholpen met een project? Heeft een vriend of familielid je geholpen met de verhuizing? Je kunt op zijn minst een doosje chocolade bonbons kopen en diegene even flink verwennen. Het wordt dan zo op de deurmat bezorgd bij de ontvanger, heel onverwachts maar wel heel leuk. Wat zeg je ervan, doen of niet? 

Schouderklopje

Dan nog een schouderklopje. Niet letterlijk, maar figuurlijk. Er zijn zat mensen die snakken naar een woordje van erkenning, een klein compliment. Dit is natuurlijk de minimum voor je dankbaarheid; het verbaal tonen is het minste dat je kunt doen. Dit doe je natuurlijk op een manier die gepast is in de situatie. Je mag daarbij best ferm laten weten dat je diegene écht waardeert en dat hij of zij niet vervangbaar is, dat voelt altijd goed. 

Taken

Andere taken met meer verantwoordelijkheid geven aan iemand, dat kan ook een hele hoop doen. Dan vooral taken die diegene heel leuk vindt. Je geeft dit aan diegene (vaak in de werksfeer) in het teken van ‘bedankt, nu steek ik mijn nek voor jou uit’. Je zorgt ervoor dat iemand hetgeen doet dat hij of zij leuk vindt en dat zal diegene waarschijnlijk ook zeer waarderen.